Nazareth

Nazareth

Mart 16, 2018
in Category: Biyografi
0 137 13
Nazareth
Sosyal Medyada Paylas

İskoçyalı Hard Rock efsanesi Nazareth 1968 yılında Dunfermline kentinde vokalde Dan McCafferty, gitarda Manny Charlton, basta Pete Agnew, ve davulda Darrell Sweet tarafından kurulmuştur. Grup The Shadettes adlı yarı profesyonel nitelikteki grubun küllerinden meydana gelmiştir. 1970 yılında İngiltere”ye geçen grup çalışmalarına Londra”da devam etmiştir. 1971 yılındaki ilk albümleri “Nazareth” ve 1972 yılındaki ikinci albümleri “Exercises” İngiltere”de iyi dikkat çekerek olumlu tepkiler aldı. Ancak 1973 yılındaki “Razamanaz” albümü onları İngiltere”de zirvedeki 10 arasına soktu. Albüm “Broken Down Angel” ve “Bad Bad Boy” gibi hit olmuş iki single ortaya çıkarmıştı.

Bunu takiben 1973 yılı sonunda gelen “Loud ”N” Proud” albümünde Joni Mitchell”e ait “This Flight Tonight” parçası Hard Rock tadında cover yapılmış ve bu hit parçalar arasına girmişti. 1974 yılındaki “Rampant” albümü aynı başarıyı tekrar etti ancak bu sefer hit single yoktu. Ve 1975 yılındaki “Hair Of The Dog” albümü ile grup uluslararası alanda ününü iyice yaymıştı. Orijinalde The Everly Brothers grubuna ait olan “Love Hurts” parçasını bu albümde modernize bir şekilde yeniden yorumlayan grup sadece Amerika”da bir milyonun üstünde satış rakamlarına ulaştı. “Love Hurts” grubun Amerika”da bir numaraya ulaşan tek parçasıdır. Albüme ismini veren “Hair Of The Dog” adlı parça ise 1970”li yıllarda Rock radyolarında vazgeçilmezlerden olmuştur. 1979 yılına kadar aynı kadro ile başarısını sürdüren gruba 1979 yılında gitarist Zal Cleminson beşinci üye olarak dahil olmuştur. 1979 yılındaki “No Mean City” ve 1980 yılındaki “Malice in Wonderland” albümlerinden sonra Cleminson gruptan ayrılacak ayrıca klavyeye Spirit grubunun kurucusu John Locke eklenecektir.

1981 yılındaki “Snaz” adlı konser albümünden sonra gitarist Bill Rankin gruba katılacaktır. Daha sonra ise John Locke grubu bırakacaktır. Bu dönemden itibaren grubun ticari başarısı hem İngiltere hem de Amerika”da gerilemeye başlamıştı. 1980”lerin ortalarında kayıt firması olmadan yoluna devam eden grup birkaç yıl bir boşluk içerisine girmişti. Grup 1992 yılında “No Jive” albümüyle geri dönüş yaptı fakat hem Amerika hem de Avrupa”da yeterli ilgiyi görmedi. Grup 1998 yılında “Boogaloo” albümü ile yeniden dirildi.

NAZARETH Kadro;

Dan McCafferty – lead vocals
Jimmy Murrison – guitar
Pete Agnew – bass
Lee Agnew – drums

Eski Üyeler;
Manny Charlton – guitar
Darrell Sweet – drums
Zal Cleminson – guitar
John Locke – keyboards
Billy Rankin – guitar
Ronnie Leahy – keyboards

NAZARETH Diskografi;

Nazareth (1971)
BBC Radio 1 Live in Concert (1972)
Exercises (1972)
Razamanaz (1973)
Loud ”N” Proud (1974)
Rampant (1974)
Hair of the Dog (1975)
Greatest Hits (1975)
Close Enough for Rock ”N” Roll (1976)
Hot Tracks (1976)
Play ”N” the Game (1976)
Expect No Mercy (1977)
No Mean City (1979)
Malice in Wonderland (1980)
The Fool Circle (1981)
Snaz (1981)
2XS (1982)
Sound Elixir (1983)
The Catch (1984)
Cinema (1986)
Snakes ”N” Ladders (1989)
No Jive (1991)
From the Vaults (1993) (toplama)
Move Me (1994)
Boogaloo (1998)
Greatest Hits Volume II (1998) (toplama)
Live at the Beeb (live) (1998)
Homecoming (live) (2001)
Alive and Kicking (2003)
Maximum XS (2003)


Sosyal Medyada Paylas
, , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir