Rock - metal müzik içerikli sinema filmleri listesi - Sayfa 3 / 5 - TURKROCKFM

Rock – metal müzik içerikli sinema filmleri listesi

17 min


90
89 shares, 90 points

 

Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı (2001)

Hedwig and the Angry Inch
5x Listede yer alıyor
  • Sinefil puanı 7.6
  • IMDB puanı 7.7
Vizyon Tarihi 7 Nisan 2007
Süre 1 Saat 35 Dk.
Tür Komedi Dram Müzik

Hedwig and The Angry Inch, gölgede kalmış bir Rock şarkıcısının aşkı ve şöhreti arayışının öyküsüdür…

Doğu Alman vatandaşı olan Hansel (Hedwig), bir Amerikan askerine gönlünü kaptırır ve onunla evlenebilmek için yasaların zoruyla bir cinsiyet değiştirme operasyonun geçirmek üzere Batı’ya yani Berlin Duvarı’nın öte yanına geçer. İşler umduğu gibi gitmez, geçirdiği operasyon tam başarılı olamaz…

Kendini bir şekilde Kansas’ta bulan Hedwig, şarkılarını gasp eden Tommy Gnosis adlı bir adamın Rock Yıldızı oluşuna tanık olarak çaresiz bir biçimde Angry Inch adlı orkestrasıyla restoranlarda müzik yapmaya başlar.

 

Shine a Light (2008)

1x Listede yer alıyor
  • Sinefil puanı 6.8
  • IMDB puanı 7.1
Vizyon Tarihi 30 Mayıs 2008
Süre 2 Saat 2 Dk.
Tür Belgesel Biyografi Müzik

Martin Scorsesein, dünyanın en önemli grupları arasında yer alan Rolling Stones için çektiği belgesel SHINE A LIGHT,
58. Uluslararası Berlin Film Festivalinin açılış filmi olarak seçildi.

Scorsese, dünyanın en önemli rockn roll grubu Rolling Stonesun 29 Ekim ve 1 Kasım 2006da Beacon Theatreda gerçekleştirdiği konseri konu alan belgeseli için ödüllü bir kamera ekibiyle çalıştı.

SHINE A LIGHT, Uluslararası İstanbul Film Festivalinde gösterildikten sonra ülkemizde de vizyona girdi.

 

 

Gitar (2008)

The Guitar
1x Listede yer alıyor
  • Sinefil puanı 6.6
  • IMDB puanı 6.4
Süre 1 Saat 35 Dk.
Tür Dram Müzik Romantik

Melody Wilder, aynı gün içinde hem çalıştığı şirketteki sıkıcı işinden atılır, hem de aynı derecede sıkıcı sevgilisi tarafından terk edilir. Üçüncü darbe ise, kelimenin gerçek anlamıyla öldürücü bir darbedir. Doktor (Janeane Garofalo) ona, ameliyat edilemeyen türden bir gırtlak kanseri olduğunu söylüyor. İki ay ömrü kalmış. Melody bunun üzerine düşünüp taşınıyor, ömür boyu biriktirdiği parayı çekip gününü gün etmeye karar veriyor. Büyük, çok güzel bir daire kiralıyor, bir sürü eşya alıyor, kredi kartlarını sonuna kadar kullanıyor.
Bununla da yetinmiyor. O güne kadar herkesten Küçük Kibritçi Kız muamelesi gördüğü için hayattan başka yönlerden de tat almaya çalışıyor. Kapısına gelen meslek erbabı ile, mobilyaları taşıyan Rosco (eşsiz İsaach de Bankole) ve pizzacı kız Cookie ile (Paz de la Huerta) ilişkiye giriyor. Dairesini mum ışığı ve egzotik çarşaflarla süslüyor. Böylece insanın vakti sınırlı olunca, para da önemini kaybedince, sınırsız imkanlara sahip olabileceğini birinci elden kanıtlıyor. Ama bütün bu imkanlar arasında Melody için en önemlisi, kırmızı gitarı. Kısa geri dönüşlerle gördüğümüz mutsuz çocukluğunda hep böyle bir elektro gitarın hayalini kurmuş. Redford The Guitarda sonunda kendi sesini bulan bir insanın hikayesini anlatıyor.

 

Woodstock (1970)

5x Listede yer alıyor
  • Sinefil puanı 7.5
  • IMDB puanı 8.1
Süre 3 Saat 4 Dk.
Tür Belgesel Tarih Müzik

Tüm zamanların en iyi konser filmi olarak nitelendirilen, Oscar Ödülü sahibi “Woodstock”, şimdi görüntü ve ses kalitesinin yenilenip güçlendirildiği “Director’s Cut” versiyonuyla DVD formatında. Üstelik 30 yıldan sonra, filmin orjinalinde yeralmayan, yönetmen Wadleigh’in seçtiği 40 dakikalık çekimi de bu versiyonda izleyebileceksiniz. Dönemin ruhunu benzersiz bir şekilde yakalayan bu muhteşem film, geniş ekran formatıyla kaçırılmayacak bir fırsat.

 

 

Pink Floyd: Live at Pompeii (1972)

1x Listede yer alıyor
  • Sinefil puanı 9.3
  • IMDB puanı 8.6
Süre 1 Saat 32 Dk.
Tür Belgesel Müzik

Rock müzik tarihinin inanılmaz grubu Pink Floyd ve Pompeii amfiteatrdaki muhteşem konseri.

 

 

The Beatles – Sarı denizaltı (1968)

Yellow Submarine
2x Listede yer alıyor
  • Sinefil puanı 7.9
  • IMDB puanı 7.4
Süre 1 Saat 25 Dk.
Tür Animasyon Macera Komedi

İngiliz müzik topluluğunun şöhretlerinin zirvesinde oldukları bir zaman yaptıkları bu çizgi film klasiğine aslında grubun fazla bir katkısı yoktur. Gerçek görüntülerinin yer aldığı birkaç kısa sekans dışında sadece müzikleri ile filme katkıları olmuştur. Mevcut parçalarının yanısıra sadece bu film için besteledikleri 5 yeni şarkı da filmde yer almaktadır.

 

 

Detroit Rock City (1999)

  • Sinefil puanı 5.8
  • IMDB puanı 6.8
Süre 1 Saat 35 Dk.
Tür Macera Komedi Müzik

 

Jimi Hendrix (1973)

  • Sinefil puanı 4
  • IMDB puanı 7.7
Süre 1 Saat 38 Dk.
Tür Belgesel Biyografi Müzik

Bir gitarın nasıl çalınabileceğine dair tüm önyargıları sarsan adam.

Varisleri tarafından hazırlanan bu eserde, Jimi Hendrix’in ailesiyle, dostlarıyla ve Eric Clapton, Mick Jagger, Peter Townhends ve Little Richard gibi diğer rock efsaneleriyle birarada çekilen görüntüleri bulunuyor.
Daha da iyisi, Monterey, Woodstock ve Isle of Wight festivallerinde, Londra’daki Marquee Club’da ve Filmore East’te çekilen konser görüntüleri var.

Elekrogitardaki yaratıcılığı ve yeteneğiyle ünlenmiş ve 1960’larda gençlik karşıt kültürünün simgelerinden biri olmuştur. Keşfedilmesinde ünlü İngiliz rock müzisyeni Chas Chandler’in katkısı büyüktür. 18 Eylül 1970 tarihinde (27 yaşında) ölü bulunan Jimi Hendrix’in ölüm nedeni aldığı aşırı doz uyuşturucudur. dünyada etkilemediği müzisyen yoktur joe satriani’den Eric Clapton’a kadar her dalda etkisi görülür.

 

Anvil: The Story of Anvil (2008)

1x Listede yer alıyor
  • Sinefil puanı 7.8
  • IMDB puanı 7.9
Süre 1 Saat 20 Dk.
Tür Belgesel Biyografi Dram
KONUSU
İnanılmaz garip bir yaşam öyküsü, efsane olmanın eşiğinden dönen Anvil elemanlarının günümüzdeki hayatı.. Yer yer acıklı ve kesinlikle çok garip. Rock yolunda genellikle başarılı olanları görüyoruz. Anvil başarılı olamayanlardan. Rockı tercih etmenin, hayatlarını buna adamanın ne demek olduğunu görüyoruz filmde. Bu sadece müzikal anlamda bir yeniden varolma çabasının ötesinde, iki sıkı dostun ortak inancı doğrultusunda hayata sarılmalarının, hayatlarının anlamını bulmalarının öyküsü.

Crossroads (1986)

  • Sinefil puanı 7
  • IMDB puanı 7.1
Süre 1 Saat 39 Dk.
Tür Dram Müzik Gizem

Genç bir beyaz çocuk blues’cu olma sevdasıyla efsanevi blues’cu Willie Brown’ı bulur ve ondan kayıp şarkısını bulmak için yardım ister.

 


Like it? Share with your friends!

90
89 shares, 90 points

What's Your Reaction?

Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
kafam karıştı kafam karıştı
1
kafam karıştı
eğlenceli eğlenceli
6
eğlenceli
Beğendim Beğendim
11
Beğendim
Komik Komik
2
Komik
Şaşırdım Şaşırdım
2
Şaşırdım

0 Comments

RoXeD

Rock music radio station