Efsaneleşmiş 25 müzik topluluğu - TURKROCKFM
nirvana-rock
nirvana-rock

Efsaneleşmiş 25 müzik topluluğu

10 min


73
67 shares, 73 points

Efsaneleşmiş unutulmaz müzik toplulukları…

Hayatımızda derin izler bırakan yabancı rock grupları

25- Ramones

Rock müzik grupları

1974 yılında Amerika’nın New York şehrinde kurulan Ramones grubu punk rock akımının öncü gruplarından biridir. Yıllar içinde farklı üyeler gruba girip çıksa da ana ekip vokalde Joey Ramone, bass gitarda Dee Dee Ramone, gitarda Johnny Ramone ve bateride Tommy Ramone şeklindedir. Grup elemanları akraba olmamalarına rağmen hepsi Ramone soyadıyla anılmak istemiştir. Toplamda 14 stüdyo albümü bulunan grubun 2263 tane konser performansı vardır. Blitzkrieg BopI Wanna Be Sedated gibi hit olmuş şarkılarla dünyaca üne kavuşan grup 1996 yılında müzik hayatını sonlandırmıştır.

24- Green Day

20. yüzyılın en iyi rock gruplarından bir diğeri 1986 yılında Amerika’nın California eyaletinde müzik hayatına başlayan Green Day. Grup lideri Billie Joe Armstrong‘un sansasyonel tarzı geniş kitleleri etkisi altına almıştır. Özellikle American Idiot ve Wake Me Up When September Ends şarkılarıyla büyük ses getiren grubun toplamda 12 stüdyo albümü bulunuyor. Hala daha müzik hayatına devam eden Green Day, 2020 yılında Father of All Motherfuckers ismiyle yeni bir albüm çıkarma hazırlığında.

23- Dream Theater

Yakın tarihin en iyi rock gruplarında sıradaki grubumuz progresif rock müziğin en önemli temsilcilerinden biri olan Dream Theater. 1985 yılında Majesty adı altında kurulan grubun kurucuları John PetrucciJohn Myung ve Mike Portnoy‘dur. Şimdiye kadar 14 adet albümü bulunan Dream Theater, Pull Me Under ve Another Day gibi şarkılarıyla pek çok otoriteden tam not alırken alanında en iyi gruplardan biri olarak gösterilmiştir. Günümüzde hala müzik yapmaya devam eden grup albüm çalışmalarını ve dünya çapındaki konserlerini sürdürüyor.

22- Rush

En iyi rock grupları listemizin 22. sırasında Kanada çıkışlı Rush grubu var. Alex LifesonGeddy Lee ve Neil Peart‘den oluşan grubun kuruluş tarihi 1968. İlk zamanlarında blues-hard rock tarzını benimseyen Rush grubu zamanla progresif rock akımına geçiş yapmıştır. Müziğiyle dünya çapında hayran kitlesi edinen grup adını müzik dünyasına yazdırmayı başarmıştır. Alex Lifeson 2018 yılında grubun müzik hayatına devam etmeyeceğini açıklamıştır.

21- Radiohead

1985 yılında İngiltere’de kurulan Radiohead, adını müzik tarihine yazdırmış bir başka rock müzik grubu. Thom YorkeJonny GreenwoodColin GreenwoodEd O’Brien ve Philip Selway beşlisinden oluşan grubun toplamda 9 stüdyo albümü bulunuyor. Birçok hit şarkı yapan Radiohead’in son zamanlarda en çok gündeme gelen şarkısı Black Mirror dizisinin Shut Up and Dance bölümünde çalan Exit Music şarkısı oldu. Müzik hayatına devam eden grubun dünya çapında birçok seveni bulunuyor.

20- Pixies

20. yüzyılın en iyi rock grupları listesinde 20. sırada alternatif rock müziğinin önemli temsilcilerinden Pixies var. Özellikle dünyaca ünlü film Fight Club‘ın soundtrack’i olarak bildiğimiz Where is My Mind şarkısıyla tanınan grup vokalde Black Francis, gitarda Joey Santiago, bass gitarda Kim Deal ve bateride David Lovering‘den oluşuyor. Tarzlarıyla kendilerinden sonra gelen birçok gruba öncü olan Pixies aktif olduğu yıllar boyunca 7 tane stüdyo albümü kaydetti.

19- Mötley Crüe

Geldik listemizin en fantastik gruplarından birine. 1981 yılında California’da kurulan Mötley Crue, 80’li yılların müzik kültürünü en iyi yansıtan gruplardan biridir. Şarkılarında Hard rock ve glam metal akımını benimseyen grup Nikki SixxTommy LeeMick Marsh ve Vince Neil dörtlüsünden oluşuyor. En aktif oldukları dönemde grup üyelerinin sansasyonel yaşamları nedeniyle gündemden hiç düşmeyen grubun geçtiğimiz aylarda The Dirt isminde belgesel filmi yapıldı. Aynı isimdeki biyografi kitabından uyarlanan film, Möntley Crüe grubunun tarihini merak edenler için oldukça doyurucu olmuş.

18- The Eagles

En iyi rock grupları listemizin 18. sırasındaki grup Hotel California şarkısıyla hatırladığımız The Eagles. 1971 yılında kurulan grubun ana elamanları Glenn FreyDon HenleyBernie Leadon ve Randy Meisner‘dir. Birçok başarılı albüme imza atan grup adını efsaneler arasına yazdırmayı başardı. Grubun önemli isimlerinden Glenn Frey’in 2016 yılındaki vefatından sonra büyük bir darbe alsalar da hala müzik hayatlarına devam ediyorlar.

17- Lynyrd Skynyrd

Listemizde sıradaki grup Amerika’nın güneyinden çıkıp 70’lere damgasını vuran Lynyrd Skynyrd. Özellikle Sweet Home Alabama şarkısıyla dünya çapında birçok müzikseverin beğenisini kazanan grubun ana elemanları Ronnie van ZantGary RossingtonAllen CollinsLarry Junstrom ve Bob Burns‘dür. Toplamda 14 albüme imza atan grup kalan üyeleriyle birlikte müzik yapmaya devam etmektedir.

16- Black Sabbath

Adını rock müzik tarihine yazdırmış bir başka grubumuz 1968 yılında İngiltere’de kurulan Black Sabbath. Vokalde Ozzy Ozbourne, gitarda Tony Lommi, bass gitarda Geezer Butler ve bateride Bill Ward‘dan oluşan grup yaptığı kült şarkılarla geçtiğimiz yüzyılın en iyi rock grupları arasında gösteriliyor. Özellikle Paranoid şarkısıyla dünya çapında tanınırlık kazanan Black Sabbath 2017 yılı itibariyle müzik hayatına son verdi.

15- Soundgarden

En iyi rock grupları listesinde 15. sıradaki grubumuz Soundgarden. Seattle’da doğan grunge müzik kültürünün önemli temsilcilerinden biri olan grup 1984 yılında kuruldu. Vokalde Chris Cornell önderliğinde büyük bir hayran kitlesine ulaşan Soundgarden kült olmuş Black Hole Sun şarkılarının klibiyle 1995 yılında en iyi müzik videosu dalında Grammy ödülü kazanmıştır. 18 Mayıs 2017’de Chris Cornell’in üzücü intiharı sonucu grup müzik hayatına son vermiştir.

14- Foo Fighters

Yakın tarihin en iyi rock grupları listemizin bir diğer grubu Foo Fighters. 1994’de Nirvana‘nın dağılmasıyla yeni arayışlara giren Dave Grohl tarafından kurulan grup müzik dünyasının en eğlenceli gruplarından biri olmuştur. Özellikle çektikleri müzik klipleriyle büyük beğeni kazanan grubun birçok hit olmuş parçası bulunuyor. Yıllar içerisinde birkaç değişikliğe gitmiş olsalar da ana grup elemanları sırasıyla Dave Grohl, Taylor HawkinsNate MendelPat Smear ve Chris Shiflett‘dir. Birçok defa Grammy ödülü kazanan grup adını müzik tarihine yazdırmış bir başka rock grubu olmuştur. Ayrıca 2011 yılında yapılmış ve grubun tarihini anlatan Foo Fighters: Back and Forth isminde çok güzel bir belgesel bulunmakta.

13- The Who

Listemizin sıradaki grubu İngiliz The Who. 1964 yılında Londra’da kurulan grup, temelde Roger DaltreyPete TownshendJohn Entwhistle ve Keith Moon dörtlüsünden oluşuyor. Dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satan The Who, döneminin en önemli rock müzik gruplarından biri olarak gösteriliyor.

12- Kiss

En iyi rock grupları listemizde sırada listenin en renkli grubu olan Kiss var. Fantastik kostümleri ve makyajlarıyla dikkatlerden kaçması imkansız olan grup müzikal anlamda da dünya çapında ses getirmeyi başarmıştır. Paul Stanley, Gene Simmons, Peter Criss ve Ace Frehley dörtlüsünden oluşan grup 45 seneyi aşkın süredir müzik yapmaya devam ediyor.

11- Pearl Jam

Sıradaki grup listemizin bir diğer grunge temsilcisi Pearl Jam. Seattle’da kurulan grup Eddie VedderMike McCready, Stone Gossard ve Jeff Ament dörtlüsünden oluşuyor. Toplamda 10 adet stüdyo albümü bulunan Pearl Jam, özellikle Black ve Even Flow gibi hit şarkılarla rock tarihine adını yazdırmış gruplardan bir tanesi olmuştur.

10- The Doors

Rock müzik tarihinin en iyi gruplarında ilk 10’a geldik. Sıradaki grubumuz Jim Morrison önderliğinde adını efsaneler arasına yazdıran The Doors grubu. 1965 yılında Los Angeles’da kurulan grup People are Strange, L.A Woman ve Light My Fire gibi birçok hit şarkıya sahip. Grubun öne çıkan ismi Jim Morrison henüz 27 yaşındayken vefat etmiştir.

9- Guns N’ Roses

Listemizde sıra bir başka Los Angeles kökenli grup olan Guns N’ Roses. 1985 yılında kurulan grup, Axl RoseDuff McKagan, Slash, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer ve Melissa Reese isimlerinden oluşuyor. Toplamda 6 adet stüdyo albümü bulunan grup Sweet Child O’ MineNovember Rain gibi dünyaca ünlü şarkılara sahip.

8- The Rolling Stones

Listemizin sıradaki rock grubu 1962 yılında İngiltere’de kurulan The Rolling Stones. Beatles’ın yeni ünlü olduğu dönemlerde ortaya çıkan Rolling Stones için işler en başında iyi gitmemişti. Mike JaggerBrian JonesKeith RichardsBill Wyman ve Charlie Watts beşlisinden oluşan grubun kaderi günümüzde kült haline gelmiş Satisfaction şarkısıyla değişmiştir. Ünleri dünya çapına yayılan grup kayıplarına rağmen hala daha müzik hayatına devam etmektedir.

7- AC/DC

En iyi rock grupları listesinin 7. sıradaki grubu Avustralya’lı AC/DC. 1973 yılında kurulan grup hard rock ve blues rock akımını benimsemiştir. Dünya çapında büyük bir hayran kitlesi edinen AC/DC rock müzik tarihine adını yazdırmayı başarmıştır. Thunderstock gibi birçok hit parçaya imza atan grupta 2016 yılından beri Guns N’ Roses grubundan tanıdığımız Axl Rose da çalmaya başlamıştır.

6- Pink Floyd

Listenin 6. sırasında bir başka İngiliz Rock Müzik grubu olan Pink Floyd yer alıyor. 1965 yılında Londra’da kurulan grup müzik dünyasına adını yazdırmayı başardı. Nick MasonRoger WatersSyd BarrettDavid Gilmour ve Richard Wright beşlisinden oluşan grubun özellikle The Wall albümüyle büyük ses getirmişti.

5- Nirvana

Listede ilk 5’e girerken sıra grunge müziğin en önemli temsilcilerinden biri olan Nirvana‘da. Vokalde Kurt Cobain, bass gitarda Krist Noveselic ve bateride Dave Grohl‘dan oluşan grup doksanlar müziğine damgasını vurmuştur. Özellikle Nevermind albümüyle ve o albümde yer alan Smells Like Teen Spirit şarkısıyla müzikte adeta devrim yapan Nirvana dünya müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir başka gruptur. Kurt Cobain’in 1994 yılındaki ölümü nedeniyle müzik hayatı erken biten grup toplamda 3 stüdyo albümü yaparken Mtv Unplugged performansıyla da programın en efsane bölümlerinden birine imza atmıştır. Müzik hayatı kısa sürmesine rağmen arkasında birçok önemli eser bırakan Nirvana en iyi rock grupları listemizin 5. sırasında yer alıyor.

4- Led Zeppelin

Listemizin sıradaki grubu İngiliz Rock müziğinin önemli temsilcilerinden Led Zeppelin. 1968 yılında Londra’da kurulan grup Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones ve John Bonham‘dan oluşuyor. Ağırlıklı olarak blues tarzında müzikler yapan Led Zeppelin, Stairway to Heaven, Kashmir gibi unutulmaz parçalara imza atarken rock müzik tarihinin en başarılı müzik gruplarından biri olmuştur. 1980 yılında dağılmış olsalar da ilerleyen yıllarda yeniden bir araya geldikleri olmuştur.

3- Metallica

En iyi rock müzik grupları listemizin 3. sırasında Amerikalı Metallica grubu yer alıyor. James Hetfield ve Lars Ulrich tarafından kurulan grup yıllar içinde Dave Mustaine, Kirk Hammett, Cliff Burton, Jason Newsted ve Robert Trujillo gibi isimlere ev sahipliği yapmıştır. Yaptığı müziklerle dünya çapında bir hayran kitlesi edinen grubun Nothing Else Matters, The Unforgiven, Master of Puppets gibi kült olmuş şarkıları bulunuyor. Bugün hala konser vermeye devam eden grup şüphesiz tarihin en önemli rock müzik gruplarından biridir.

2- The Beatles

Listemizin 2. sırasında Liverpool’dan çıkıp dünyaya açılmış efsanevi The Beatles var. 1960 yılında kurulan grup John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr ve George Harrison dörtlüsünden oluşuyor. Ortaya çıkardıkları müzikle İngiltere’de birçok rock müzik grubunun öncüsü oldular demek yanlış olmaz. The Beatles sonrası birçok ünlü İngiliz rock grubu müzik sahnesine çıkmıştır. The Beatles şüphesiz rock müzik tarihinin en önemli gruplarından biridir.

1- Queen

Geldik listemizin ilk sırasına. 1970 yılında Londra’da kurulan Queen 20. yüzyılın en iyi rock müzik grupları listesinin 1. sırasında yer alıyor. Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor ve John Deacon‘dan oluşan grup yaptığı müziklerle dünya genelinde büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştır. Birçok otorite tarafından en iyi rock müzik grubu olarak gösterilen grubun en öne çıkan ismi şüphesiz solist Freddie Mercury. Eşsiz şarkı söyleme yeteneğiyle büyük beğeni toplayan Mercury 1991 yılında 45 yaşındayken vefat etmiştir. Ayrıca geçtiğimiz yıl çekilen ve izleyicinin büyük beğenisini kazanan Bohemian Rhapsody filminde Mercury ve Queen grubu hakkında önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.


Like it? Share with your friends!

73
67 shares, 73 points

What's Your Reaction?

Beğenmedim Beğenmedim
1
Beğenmedim
kafam karıştı kafam karıştı
4
kafam karıştı
eğlenceli eğlenceli
7
eğlenceli
Beğendim Beğendim
17
Beğendim
Komik Komik
0
Komik
Şaşırdım Şaşırdım
4
Şaşırdım

0 Comments

RoXeD

Rock music radio station